Naujienų portalas

Garsūs Lietuvos žmonės: kokia mėsa geriausia ir gardžiausia?

Dažnai rinkdamiesi mėsą pagalvojame – kokią ją pasirinkti, kad organizmas gautų visų reikiamų medžiagų, o daili figūrą už ją tik padėkotų. Dažnai kalbama, jog reikėtų valgyti vien liesą vištieną, tačiau ar tai geriausias pasirinkimas? Apie mėsos valgymo įpročius pasakojo garsus Lietuvos sportininkas, dailiomis figūromis galinčios pasigirti merginos – modeliai ir virtuvės šefas. Tad pažiūrėkime, ką renkasi jie!

„Iš tiesų dažniausiai valgau baltą mėsą, tai yra vištieną ir kalakutieną. Ją gaminu namuose ir skanauju po sporto arba ieškau tokių vietų, kur ji būtų gaminama paprastai, tarkim kepta ant grilio. Taip pat labai mėgstu jautieną ir žvėrieną. Jautienos steiką užsisakau restorane, o žvėriena pavaišina draugai medžiotojai. Daug dėmesio atkreipiu į mėsos kokybę, todėl mėgstu natūraliai pagamintą maistai, pavyzdžiui, apdorotą garuose.“, – sako talentinga vizažistė ir modelis Deimantė Kazėnaitė.

Deimantė Kazėnaitė, Asmeninio archyvo nuotrauka

„Pirmoje vietoje iš mėsos renkuosi antienos krūtinėlę, tik po jos jautieną, vištieną, veršieną, kiaulieną ir žinoma ėrieną ir triušieną. Žinoma, jeigu valgau steiką tai tik iš brandintos jautienos su žolelių sviestu, skrudintomis bulvytėmis ir keptais svogūnais. Jei renkuosi antienos krūtinėlę tai marinuotą su rozmarinais, klevų sirupu, apelsinų žievele ir šviežiai maltais pipirais. Garnyrui derinu obuolius arba karamelizuotas kriaušes, padažas iš šaltalankių ir mandarinų sulčių. Vištieną dievinu bet kuriam pavidale, kiaulieną tik sprandinę ir tik ant žarijų, o ėrieną labiausiai vertinu nugarinę dalį su šonkauliais ir tik keptą ant grilio.“, – savo draugyste su mėsa dalijosi žymus virtuvės šefas Ruslan Bolgov.

Ruslan Bolgov keptos anties krūtinėlės receptas

Patiekalu galės skanauti 4 asmenys

Ingredientai:

Anties krūtinėlė 1kg

Druska 9g

Šviežias rozmarinas 8g

Imbiero šaknis 20g

Klevų sirupas 24g

Apelsinai 60g

Maltų pipirų MIX pagal skonį

Saulėgrąžų aliejaus 40g

Ruslan Bolgov, Asmeninio archyvo nuotrauka

Paruošimas:

naudojant aštrų peilį, nupjauname riebią mėsos dalį, stengdamiesi neįpjauti po ja esančios mėsos dalies. Užmarinuojame per naktį. Prieš kepant, išimame iš šaldytuvo prieš 1val. File įdedame į šaltą keptuvę taip, kad pjovimo vieta būtų apačioje ir pakepiname iš abiejų pusių po kelias min. Tada krūtinėlę dedame ant grotelių į orkaitę ir kepame 15min 170*C, po iškepimo paliekame 5min šiltoje vietoje. Skanaus!

„Sportuojantiems rekomenduoju rinktis paukštieną, jautieną, veršieną. Daugelis vengia kiaulienos, nors ją mėgsta. Tad galiu pasakyti, kad drąsiai kartą ar du savaitėje galite ją valgyti, tiesiog rinkitės liesesnę dalį, pavyzdžiui, kumpį. Pats labai mėgstu šašlyką, o jį ruošiu iš būtent kiaulienos, prieš tai marinavęs su actu ir svogūnais. Jei esate medžiotojas arba galite gauti žvėrienos, labai rekomenduočiau valgyti stirnieną. Ji yra ypač liesa, baltymais praturtinta ir labai minkšta mėsa. Tiesiog tirpsta burnoje valgant.“, – patarimais dalijosi sportininkas, asmeninis fitneso treneris Paulius Ratkevičius.

Paulius Ratkevičius.Simonos Kuzminskaitės nuotrauka
Paulius Ratkevičius. Simonos Kuzminskaitės nuotrauka

„Išties aš labai retai valgau mėsą,  dažniau nebent vištieną. Tik kelis kartus per metus suvalgau riebios mėsos. Labiau mėgstu liesą maistą, valgau daug daržovių ir vaisių.“, – katik iš Jamaikos grįžusi sakė modelis Solveiga Mykolaitytė.

Solveiga Mikolaitytė, Asmeninio archyvo nuotrauka

Nuo kokybiškos mėsos pasirinkimo priklauso ne tik patiekalo skonis, bet ir naudingų medžiagų kiekis joje – mėsos „švarumas“. „Tiems, kurie vertina gerą mėsos skonį ir rūpinasi savo dailiomis kūno formomis derėtų atkreipti dėmesį ne tik į tai, kokio gyvūno mėsą pasirinkti, bet ir iš kur ji atkeliavo, kaip buvo užauginta ir ar nėra užteršta.“, – atidžiau kokybišką mėsą skatina rinkti ir mėsos ekspertai Baltic Foods.

Jums gali patikti