Naujienų portalas

Idėjos vaikų priešpiečių dėžutėms – nuo batatų krekerių iki picos suktinukų

Jau rugsėjo 8 dieną TV3 eterį užlies improvizacijų ir skonių jūra – startuos nauja kulinarinė laida „La Maistas“. Garsiausi Lietuvos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir kviestinis svečias dalinsis kulinarinėmis idėjomis, laužys nusistovėjusius standartus ir kvies į maisto gamybą žiūrėti kaip į kūrybą. Pirmoje laidoje trys skirtingi šefai pristatys savo kulinarines idėjas mokinukų priešpiečių dėžutėms.

Visi trys šefai atstovauja visiškai skirtingas kulinarines kryptis. Vylius Blauzdavičius – savamokslis kulinaras,  grilio entuziastas, besižavintis maisto gamyba lauke ir lietuvių regionine virtuve. Jo priešingybė – profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis, atstovaujantis pasaulinę virtuvę, istorinės virtuvės ekspertas, turintis daugiau nei 20 prestižinių apdovanojimų. Laidos viešnia – Natalija Kurganovė. Ji savo stilių virtuvėje apibūdina trumpai – maistas su charakteriu. Natalija dirba šeimos versle, o laisvalaikiu domisi įvairiomis kulinarijos kryptimis, kuria receptus, rašo straipsnius apie gastronomiją, filmuojasi video,

Pirmojoje „La Maistas“ laidoje šefai improvizavo vaikų priešpiečių dėžučių tematika. Kiekvienas pateikė savo idėjas – ką gardaus įdėti vaikams į mokyklą.

Vylius Blauzdavičius pasiūlė picos suktinukus su griliuje kepta vištiena. Vylius laužo standartus – naudoja šlaunelių mėsą, nes pasak jo, visas skonis – riebaluose ir sultyse ,o ne sausoje krūtinėlės mėsoje.

„Turi mėgautis ne tik valgydamas, bet ir gamindamas. Man patinka gaminti draugų būryje, neskubėti, bendraujant“, – sako Vylius.

Tuo tarpu Tomas Rimydis nusikėlė į savo vaikystę ir paruošė vaflius, bet ne tradicinius, o su špinatais ir plėšyta vištiena. Tomas sako, kad špinatai – viena sveikiausių ir populiariausių lapinių daržovių, kurią galima naudoti toli gražu ne tik salotoms ar karštiesiems patiekalams, bet net ir desertams.

„Maisto estetika – mano gyvenimo kredo. Maistas turi būti gražiai patiektas. Pirmiausia valgo akys, tada uoslė ir tik paskui – burna“, – kalba Tomas. Ir pataria nepagailėti laiko maistą ne tik gražiai patiekti, bet ir ruošti. Pavyzdžiui, tešlą galima gražiai nuspalvinti natūraliais maistiniais dažais – burokėlių ar mėlynių sultimis.

Kol Tomas ir Vylius ruošia mėsos patiekalus, laidos viešnia Natalija gamina sveikus vegetariškus skanėstu – batatų ir migdolų miltų krekerius bei vaisių guminukus.

Laidos vedėjas Vitalijus Cololo Natalijos klausė, kaip priversti vaikus valgyti sveiką maistą, kuris dažniausiai nebūna itin skanus. Natalija atsakė trumpai: „Ką valgai tu – tą valgo tavo vaikai. Jei pats valgai sveikai, taip valgys ir tavo vaikai. Mitybos įpročius vaikai perima pirmiausia iš savo šeimos“.

Kaip pasigaminti visus šiuos gardumynus sužinosite laidoje  „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3 ir portale tv3.lt, o išsamūs receptai ir patarimai – portale lamaistas.lt

Jums gali patikti