Naujienų portalas

Čili pipiras. Trumpai- naudingosios savybės.

Čili pipiras – aštrus grožis, ugnis, atnešanti energiją, sauganti sveikatą. Subtilus šios ugnies vartojimas sušildo, didesnis – gali sudeginti.

Čili pipirų tėvynė – Meksika. Čili pipiro auga daugybė rūšių pasaulyje. Visos jos skirstomos pagal aštrumą,kurį sukuria kapsaicino koncentracija. Aštrumo skalę sudarė amerikiečių chemikas V.Skovilis, vadovaudamasis asmeniniais pojūčiais. Vėliau aštrumo skalė buvo koreguota remiantis cheminiais tyrimais.

Kapsaicinas – stiprus antioksidantas. Patekęs į mūsų organizmą kapsaicinas kovoja su mikrobais, suaktyvina medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą, stimuliuoja potenciją, veikia antiparazitiškai, antivirusiniai.

Čili pipirai gausūs vitaminu C, vitaminais A, B, mineralais cinku ir siliciu.

Jei trūksta energijos, čili pipiru pagardintas patiekalas suteiks šilumos, grąžins gyvybę.

Stiprybė iš gamtos, kai norisi sušilti.

Būkime sveiki!

 

Daugiau sveikatos patarimų ir paprastų receptų ieškokite:

https://www.facebook.com/vitamindayplus

Jums gali patikti