Naujienų portalas

Kiaulienos medalionai ir naminiai „Rocher“ saldainiai

Kaip jau tapo įprasta, savaitgalio pradžią laidos vedėjai kviečia praleisti linksmai, ne tik su puikiais receptais, bet ir su puikiu nusiteikimu, gera nuotaika ir net trumpomis lietuvių kalbos pamokėlėmis, kaip tiksliau įvardinti darbo virtuvėje procesus.

Profesionalus virtuvės šefas Gian Luca šį kartą pasiūlys puikią idėją šventiniams savaitgalio pietums ir įrodys, kad net tradicinė kiauliena gali būti patiekta įspūdingai. Jis iškeps kiaulienos išpjovos, įvyniotos į vytintą kumpį, medalionus bei pagardins juos orkaitėje karamelizuotais šalotiniais svogūnais. Jo laidos partneris Ali liks sužavėtas puikiu skonių deriniu.

O profesionalus konditeris šį kartą nustebins paprastu ir improvizuotu, „Rocher“ saldainių įkvėptu desertu. Gian Luca net neteks amo, pamatęs kiek mažai ingredientų atsinešė Ali. Tačiau jo pagaminti pieninio šokolado saldainiai su karamelizuotais migdolais ir džiovintomis slyvomis privers temperamentingąjį italą aiktelėti dar ne kartą.

Kaip teisingai iškepti kiaulienos išpjovą, kad ji mėsa nebūtų per sausa, kaip paprastai karamelizuoti riešutus, ir, kaip namų sąlygomis temperuoti šokoladą – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3!

 

 

Kiaulienos išpjovos medalionai

su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

 

Reikės:

 

·   500 g kiaulienos išpjovos (vieno didesnio gabalo)

·   Keleto riekelių plonai pjaustyto vytinto kumpio arba rūkytos šoninės

·   6 vnt. šalotinių svogūnų

·   2 šakelių šviežio šalavijo

·   1 šakelės šviežio rozmarino

·   Žiupsnelio druskos

·   Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

·   Žiupsnelio džiovinto česnako granulių

·   4-6 grūdelių juodųjų pipirų

·   25 g sviesto

·   20 ml balto sauso vyno

·   Ypač tyro alyvuogių aliejaus kepimui

·   Keleto šlakelių juodojo balzaminio acto

 

 

 

 

 

 

Svogūnus nulupti ir perpjauti išilgai per pusę. Išdėlioti perpjauta puse į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apšlakstyti kiekvieną puselę juoduoju balzaminiu actu. Tada užberti šviežio rosmarino lapelių, džiovinto česnako granulių, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su garais (arba pastačius apačioje keramikinį indelį su vandeniu) 15 minučių.

 

Išpjovą supjaustyti 2-3 cm storio riekelėmis – medalionais. Medalionų kraštus apsukti vytinto kumpio arba rūkytos šoninės juostelėmis, uždėti po 2 lapelius šalavijo ir sutvirtinti kulinariniu siūlu.

 

Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, suberti pipirų grūdelius, įdėti sviestą ir likusius šalavijo lapelius. Tada sudėti kiaulienos medalionus ir gražiai apskrudinti iš abiejų pusių. Užpilti baltu vynu. Iš orkaitės išimti iškepusius svogūnus ir įdėti į ją penkioms minutėms mėsą.

 

Iškepusią mėsą patiekti su karamelizuotais svogūnais ir mėgstamu garnyru.

 

Skanaus!

 

 

„Rocher“ šokoladiniai saldainiai

 

Reikės:

 

·   250 g migdolų lazdelių

·   200 g džiovintų slyvų

·   100 g cukraus

·   50 ml vandens

·   400 g pieninio šokolado

 

 

 

 

Į keptuvę suberti migdolų lazdeles, cukrų ir įpilti vandens. Nuolat maišyti ir kepti, kol vanduo išgaruos. Tada sumažinti kaitrą ir nuolat maišyti. Kai riešutai gražiai apskrunda ir įgauna rusvai auksinę spalvą, paskleisti juos ant skardos, kad atvėstų.

 

2/3 dalis šokolado nuolat maišant išlydyti dubenyje ant garų vonelės.  Kai šokoladas pilnai išsilydo, padėti dubenį ant stalo ir suberti likusį šokoladą. Maišyti, kol visas šokoladas ištirps iki vientisos masės.

 

Slyvas supjaustyti juostelėmis ir suberti kartu su riešutais į šokolado masę. Gerai išmaišyti ir šaukšto pagalba suformuoti ant kepimo popieriumi išklotos skardos „kupstelius“. Palikti, kad atvėstų ir šokoladas sustingtų.

 

Skanaus!

 

 

   
Jums gali patikti