Naujienų portalas

Maža saujelė kedro riešutų – vitaminų, mineralų, antioksidantų lobynas

Maža saujelė kedro riešutų – vitaminų, mineralų, antioksidantų lobynas. Tai pušinių šeimos visžalių medžių genties sėklos, esančios pušų kankorėžiuose. Švelnaus skonio, itin aliejingas riešutas, puikiai tinkantis gardinti įvairias salotas, kramsnoti tiesiog kaip užkandis, dėti į įvairius kokteilius, gaminti pesto padažui ar sumalti ir naudoti duonos kepiniams.

Kedro riešutai turtingi vitaminais E, K, mineralais fosforu, magniu, mikroelementais manganu, cinku.100 g. kedro riešutų gauname jodo paros dozę. Iš kedro riešutų išspaustas aliejus vartojamas kaip vaistas nuo daugelio ligų. Kedro riešutai – vertingas maisto produktas, žinomas ir vartojamas daugiau nei 6 tūkstančius metų. Būkime sveiki ir ieškokime stiprybės iš gamtos!

Jums gali patikti