Naujienų portalas

Savaitgalio pietums – gardūs lašišos kepsneliai ir aguoniniai pyragaičiai

Aguoniniai pyragai dažniausiai asocijuojasi su šventėmis. Tačiau jas tikrai verta naudoti ir savaitgalio kepiniams. Gardu Gardu vedėjas, profesionalus konditeris Ali Gadžijevas siūlo išsikepti labai paprastai pagaminamus, purius pyragaičius su aguonomis. O prie jų idealiai tiks ir praturtins skonį sūrio kremas.

Šefas Gian Luca siūlo pasigaminti ypatingus lašišos kepsnelius su pistacijų plutele ir cukinijų tyre. Pasigaminti visai nesudėtinga, tačiau valgydami pasijusite, kaip restorane.

Savaitgalio receptai ir pačios geriausios emocijos Gardu Gardu laidoje šeštadienį 9.00 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją.

 

Lašišos kepsneliai su pistacijomis

 

Lašišos kepsneliams reikės:

·         Lašišos kepsneliams

·         50 g pistacijų

·         Druskos

·         Pipirų

·         1 valg. š. aguonų

·         1 valg. š. džiūvėsėlių

·         Rūkyto alyvuogių aliejus

Cukinijų tyrei:

·         1-2 nedidelių cukinijų

·         1 šalotinio svogūno

·         Maggi žolelių sultinio kubelio

·         Kelių mėtos lapelių

·         Alyvuogių aliejaus

Garnyrui:

·         Smidrų

 

Pistacijas suberti į įkaitintą keptuvę ir skrudinti. Į kepimo pabaigą įberti nemažai pipirų ir žiupsnį druskos. Pistacijas susmulkinti iki trupinių. Į juos įberti 2-3 žiupsnelius aguonų ir šaukštą džiuvėsėlių. Lašišos kepsnelius dėti į skardą su kepimo popieriumi, ant jų dėti trupinius ir paspausti su delnu, kad susidarytų tvirtesnė plutelė. Apšlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. su garų funkcija.

0,5 l vandens užvirinti su sultinio kubeliu. Į įkaitintą prikaistuvį su alyvuogių aliejumi suberti smulkintą šalotinį svogūną. Jam apkepus sudėti smulkintą cukiniją. Kepti ilgai nereikia, tik kol paminkštės ir šiek tiek karamelizuosis. Įpilti 1-2 samčius sultinio ir palikti pasitroškinti apie 5 min. Baigus troškintis įdėti smulkintos mėtos lapelius. Sutrinti smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.

Į likusį sultinį sudėti smidrus ir pavirti kelias minutes, kol taps minkšti.

Viduryje lėkštės pilti cukinijų tyrę, ant viršaus dėti lašišos kepsnelį ir šalia virtus smidrus.

 

 

 

Aguoniniai pyragaičiai su sūrio kremu

 

Tešlai reikės:

·         150 g sviesto

·         2 kiaušinių

·         75 g cukraus

·         Žiupsnelio druskos

·         100 g miltų

·         5 g kepimo miltelių

·         70 g aguonų

 

Kremui reikės:

·         200 g kreminio sūrio

·         200 g grietinėlės

·         100 g cukraus pudros

·         Šlakelio vanilės ekstrakto

 

 

 

Sviestą ištirpinti ir kaitinti, kol įgaus rusvą spalvą ir pradės kvepėti riešutais. Paruošus palikti atvėsti.

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, kol susidarys standžios putos. Suberti miltus, kepimo miltelius, aguonas ir permaišyti.

Pravėsusį sviestą perkošti ir plakant po truputį supilti į tešlą. Plakti, kol sviestas pilnai pasiskirstys ir tešla taps vientisa.

Tešlą supilstyti į kepimo formeles ar žiedus. Jei formelės metalinės, prieš pilant ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.

Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusius atvėsinti.

Kremui skirtus ingredientus išplakti ir konditerinio maišelio pagalba papuošti pyragaičius. Pagardinti šviežiomis uogomis.

 

Skanaus!

 

Jums gali patikti