Naujienų portalas

Šventės be streso – įmanoma? Šefas Ruslanas Bolgovas siūlo išmėginti vištų blauzdeles su kriaušėmis

Iki didžiųjų žiemos švenčių likus vos daugiau nei savaitei, svečių laukiantys šeimininkai ima ieškoti patiekalų idėjų, kuriomis galėtų nustebinti svečius. Šiemet pastebima tendencija – gimines ir artimuosius vaišinti paprastais, daug laiko neatimančiais, tačiau gardžiais patiekalais.

„Dažnam iš mūsų šis laikotarpis – pats darbymetis. Jau nestebina, kad ruošimasis didžiosioms šventėms vis labiau asocijuojasi su vargais, o ne malonumu. Vis dėlto tie laikai, kai visą dieną turime praleisti virtuvėje, praėjo. Dabar turime daug galimybių lengvai ir greitai paruošti gurmaniškų, šventiškų patiekalų, tereikia jomis pasinaudoti“, – sako R. Bolgovas. Jis pažymi, kad vienas populiariausių ir daug vargo nereikalaujančių pasirinkimų – paukštiena, o ypač vištiena. Norintiems pagaminti ištaigingą, laiko ir pastangų nereikalaujantį patiekalą R. Bolgovas siūlo išmėginti keptas vištos blauzdeles be sąnario, patiektas su keptomis kriaušėmis.

„Šis patiekalas papuoš šventinį stalą – itin lengvai paruošiama vištiena neatims tokio brangaus laiko, kurį kiekvienas mieliau skirtų savo šeimai, o kriaušės ir pyragams skirtas prieskonių mišinys suteiks egzotišką skonį“, – sako žinomas šefas.

R. Bolgovo viščiuko blauzdelės be sąnario, užkeptos kriaušėmis

Keturioms porcijoms reikės:

Šviežių vištų blauzdelių be sąnario – 1 kg;

Druskos – 1 arbatinio šaukštelio;

Smulkinto česnako – 15 g;

Žiupsnelio obuolių pyrago prieskonių mišinio;

Kriaušių – 4 vnt.;

Graikiško jogurto – 2 valgomųjų šaukštų;

Aliejaus – 40 g;

Mėtų – papuošimui.

Paruošimas:

Šviežias vištos blauzdeles be sąnario pamarinuojame su druska, susmulkintu česnaku, prieskoniais ir graikišku jogurtu. Pamarinuotas blauzdeles įdedame į šaldytuvą ir paliekame nakčiai.

Likus valandai iki kepimo, išimame blauzdeles iš šaldytuvo. Kepimo skardą patepame aliejumi ir sudedame mėsą. Įkaitiname orkaitę iki 170 ° C ir kepame 40 minučių.

Paruošiame kriaušes: perpjauname per pusę ir dedame ant grilio grotelių. Keptas vištos blauzdeles patiekiame kartu su kriaušėmis, papuošiame mėtos lapeliais.

Skanaus!

Jums gali patikti