Naujienų portalas

Tradicinio p. Dianos Nausėdienės gaminamo Velykų pyrago receptas

Su Šventomis Velykomis! Žurnalistų paprašyta šių Velykų išvakarėse p. Diana Nausėdienė pasidalino tradicinio Velykų pyrago receptu, kuris kartas nuo karto atsiranda ant Prezidento šeimos stalo.

Varškės pyragas

Tešlai, pyrago pagrindui:

1 kiaušinio

60 g cukraus

60 g išlydyto sviesto

Maltų gvazdikėlių pagal skonį, žiupsnelio druskos, smulkiai sutarkuotos apelsino žievelės, kelių lašelių esencijos (pyrago kvapai nebūtini tiems, kas vertina natūralesnius skonius)

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

150–170 g miltų

Kiaušinį gerai išplakti su cukrumi, sudėti visus ingredientus, į masę įmaišyti miltus.

Iškloti formą kepimo popieriumi ir tolygiai paskleisti pyrago pagrindo tešlą.

Varškės kremui:

500 g varškės

500 ml pieno

1 kiaušinio, 2 trynių

120–150 g cukraus

20 g išlydyto sviesto

2 valgomųjų šaukštų krakmolo

Vanilinio cukraus pagal skonį

1 citrinos sulčių

Varškę pertrinti ir ją sumaišyti su pienu. Kiaušinį ir trynius išplakti su cukrumi ir sumaišyti su kremu. Į masę įmaišyti išlydytą sviestą. Krakmolą ištirpinti šlakelyje pieno, sumaišyti su visais ingredientais. Įberti pagal skonį vanilinio cukraus, supilti citrinos sultis.

Varškės kremą tolygiai paskleisti ant tešlos sluoksnio ir kepti 130 laipsnių orkaitėje, naudojant viršaus ir apačios funkciją, kol pagrindas iškeps, o varškės kremo viršus įgaus gražią geltono kepinio spalvą.

Geriausi Prezidento ir p. Dianos velykiniai linkėjimai Jūsų šeimos ratui!

Prezidento komunikacijos grupė
Jums gali patikti