Naujienų portalas

Žinomos moterys prisipažino, kas skanu ir sveika

Aktyvus gyvenimo būdas, įvairios sveikatingumo porgramos ir didžiulis gyvenimo tempas – neatskiriama šiuolaikinės moters kasdienybė. Garsios, aktyvios ir visada puikios išvaizdos. Kokia gi tos paslapties formulė?  Šiltą vasaros popietę garsių moterų būrys susirinko į parduotuvės-bistro “Rojaus maistas” inicijuotą originalią maisto degustaciją bei diskusiją apie mitybos ypatumus.

“Moteris graži tuomet, kai ji sveika ir laiminga. Man laimei daug nereikia, – kad artimieji būtų sveiki, mėgiamas darbas sektųsi, mylimas žmogus būtų šalia, gera knyga prieš miegą, geras maistas ir tikri draugai. Kol buvau gurmanų gildijos “Chaine des Rotisseurs” narė, daug sužinojau apie maistą, atradau kas man tinka ir patinka. Niekad nevartodavau jokių papildų ir net vitaminų, bet po 40-ies supratau, kad vien sveiko maisto nepakanka, reikia padėti organizmui” – dėsto verslininkė Nora Lapinskienė.

Sveiki delkatesai iš jūros ir ne tik

Trečiadienio popietę prekybos ir laisvalaikio centre  “Panorama”  gastronomijos namų  “Gourmet Panorama” zonoje įsikūrusioje parduotuvėje-bistro “Rojaus maistas” buvo degustuojami švieži delikatesai. Moterys ragavo žuvies, jūros gėrybių, paukštienos, įvairios mėsos patiekalų. Čia pat vietoje buvo galima stebėti kaip gimsta gurmaniški stebuklai.  “Rojaus maistas” siūlo pagal specialų receptą sūdomą premium lašišą iš Škotijos aukštikalnių, pažymėtą raudona etikete, šviežius ar virtus aštuonkojus. Čia kepama Pekino antis, kukurūziniai viščiukai, troškinama jautienos išpjova iš Urugvajaus, Duroc paršelio šonkauliai, ėrienos blauzdelės iš Airijos ir Naujosios Zelandijos. Prie šių skanumynų skoningai pateikiami lietuviški  burokėliai su balzaminiu actu ir Dižono garstyčiomis.

Svarbu kokybiški produktai

“Gyvenu pagal intuiciją. Ji mane veda ir renkantis maistą. Mityba yra svarbi tiek fizinei , tiek emocinei būsenai. Renkantis kokybišką produktą – visada tik patys geriausi rezultatai.
Šiuo metu nevalgau mėsos, bet tik todėl, kad jos tiesiog nenoriu. Labiau renkuosi jūros gėrybes. „Rojaus maistas“ tiekia labai gerą ir skanią lašišą. Jos skonis degustacijos metu paliko įspūdį. Tikrai grįšiu”,- kalba dainininkė Agnė Sabulytė.  Sąmoningos mitybos momentais savo kasdieniniame gyvenime dalinosi ir atlikėja Diana Dargienė: „Valgau viską, ko organizmas trokšta, bet po truputį. Vengiu miltinių produktų, labiausiai – duonos. Ryte, tik atsikėlusi, ir vakare, prieš eidama gulti, išgeriu didelę stiklinę šilto vandens su citrine, – tai labai gerai valo organizmą“.

Kolageno nauda – mitas ar tikrovė?

Degustacijos metu buvo kalbama ir apie maisto papildus, kurie tampa vis populiaresni, ypatingai tarp vidutinio ir vyresnio amžiaus moterų. Pristatytas “QYRA” kasdienis maistinis grožio papildas, kurio sudėtyje yra optimizuotas kolageno peptidų mišinys, galintis atidėti natūralų odos senėjimą.  Kolagenas nėra viena iš tų grožio ir sveikatingumo tendencijų, kuri porą mėnesių pašmėžuos spaudos kioskuose bei tinklaraščiuose, ir išnyks, rinkoje pasirodžius kitam naujam karštam produktui. Būdamas gausiausias baltymų kiekis žmogaus kūne, kolagenas yra nepakeičiama maistinė medžiaga, randama beveik visose kūno vietose.

Tai yra statybinė medžiaga, reikalinga atnaujinti ląstelėms visose kūno vietose, įskaitant plaukus, odą, nagus, akis, dantis, kremzles, kaulus, sausgysles, vidaus organus, arterijas, kraujagysles ir imuninę sistemą. Kolagenas sudaro 80 procentų viso organizmo jungiamojo audinio ir 75 procentų odos. Nors mūsų kūnas natūraliai gali gaminti kolageną, senstant, kaip ir kitos kūno funkcijos, kolageno gamybos procesas lėtėja. Tiesą sakant nuo 30-ies metų amžiaus kiekvienais metais mes pradedame prarasti 1procentą kolageno savo organizme, todėl kolageno papildai yra labai naudingi ir efektyvūs.

“Svarbiausia sveika ir subalansuota mityba. Geriausia, jei galime rinktis ekologiškus bei natūralius produktus. Iš jų gaminami patiekalai visada „sodresnio“ skonio ir manau, sveikesni, o moters grožis man – pirmiausia yra sveikata”- atviravo smuikininkė Agnė Doveikatė.

Rinkoje sparčiai auga ekologiškų produktų paklausa. Žmonės vis labiau domisi kilmės šalimi, produkto sudėtimi. Sveikos gyvensenos banga jau seniai pasiekė Lietuvą. “Labiausiai vertinu kokybišką riebią žuvį, kurioje apstu omegos-3. Kaip žinome vartojant omega-3, organizmas pasisavina ir kolageną, kuris labai svarbus norint išlaikyti gerą sveikatą bei išsaugoti jaunystę. Lašiša, sardinė ir tunas- mano favoritai”, –  sakė renginių planuotoja Ramunė Simonaitienė

Maistas – malonumas

Degustacijos metu moterys noriai dalinosi savo geros savijautos, gražaus gyvenimo receptais ir visos sutartinai akcentavo vidinių organizmo poreikių įsiklausymą. “Turbūt kiekviena moteris žino, kad tiek sveikatai, tiek grožiui ir švytinčiai odai labai svarbus yra vanduo. Juo reikėtų ir pradėti ir baigti dieną. O visa mityba turėtų būti subalansuota, įvairiapusė, kad iš jos būtų gaunama kuo daugiau skirtingų maisto medžiagų, vitaminų ir mineralų. Taip pat labai reikšminga yra maisto kokybė, kad jis būtų šviežias, natūralus. Todėl svarbu nepamiršti skaityti maisto produktų etikečių bei pasidomėti maisto produktų ženklinimu, kuris dažnai padeda priimti teisingus sprendimus juos renkantis. Bet svarbiausia yra įsiklausyti į savo organizmą bei jo individualius poreikius ir nesivadovauti vien bendromis mitybos taisyklėmis, o šalia to nepamiršti ir fizinio aktyvumo, kuris yra ne mažiau svarbus puoselėjant grožį bei sveikatą”, – pasakojo Gintė Levišauskaitė.

Maistas turi suteikti energijos

“Kai kalbu apie maistą, kalbu kaip apie vieną didžiausių gyvenimo malonumų. Valgymas man niekada nebuvo kalorijų ir maistingųjų medžiagų skaičiavimas. Klausau savo kūno poreikių ir valgau ko norisi. Dievinu itališką virtuvę, jūros gėrybes, daržoves bei vaisius, o kur dar skaniai pagaminta mėsytė. Man maistas turi suteikti ne tik energijos ir sotumo, bet ir džiaugsmą” – šypsojosi TV realybės šou žvaigždė Vaida Tautavičiūtė.

Delikatesai į namus

Lietuvoje, kaip ir visame Vakarų pasaulyje, pastebima tendencija, kai žmonės tampa vis išrankesni ir dėmesingesni savo maisto racionui, o taupydami laiką ieško nišinių vietų, kur galėtų įsigyti jau paruoštą maistą savo namams. “Galite išsirinkti žuvį tiesiai iš vitrinos ir mūsų šefai ją tuoj pat iškeps. Šiais patiekalais galima mėgautis vietoje arba neštis namo ir pradžiuginti šeimą. Yra galimybė iš anksto užsakyti šviežius ir paruoštus produktus specialiam įvykiui”, – pasakojo parduotuvės-bistro “Rojaus maistas” įkūrėjas Liutauras Markevičius.

Jums gali patikti