Kategorija
Receptai
Garsi virtuvės šefė pataria: 5 dalykai, padėsiantys grilio sezoną atidaryti sklandžiai ir skaniai
Nors ir lėtai, oras vis labiau šyla, o tai reiškia, kad vėl galime mėgautis taip pasiilgtu maisto gaminimu atvirame ore. Prasideda grilinimo sezonas. Tiesa, norint, kad jo pradžia būtų tokia kaip svajonėse ar bent jau artima joms, reikėtų…
Pavasarį dietologė rekomenduoja į lėkštes įnešti daugiau spalvų: išbandykite marinuotų paprikų receptą
Tegul lėkštėse pavasarį vyrauja ryškiausios spalvos: paįvairinkime ją raudonos, oranžinės, geltonos spalvos paprikomis, kurios ne tik kels apetitą, bet ir bus naudingos organizmui. Pasak „Rimi" sveikatai palankios mitybos konsultantės,…
Laikas svarbu: kiek skirtingus produktus reikia kepti grilyje?
Atšilus orams grilio patiekalais lepinamės vis dažniau. Visgi, kad išsikeptumėte burnoje tirpstantį patiekalą, reikėtų ne tik pasirinkti kokybiškus produktus, bet ir žinoti, ką kiek laiko kepti. Todėl prieš kuriant grilį pravartu…
Šiandien – diena be dietų: gydytoja dietologė primena sveikatai palankios mitybos taisykles (receptas)
Kasmet gegužės 6-ąją minima Tarptautinė diena be dietų, kurios simbolis – šviesiai mėlynas kaspinas. Šios dienos koncepcija gimė 1992 m., kai nuo nervinės anoreksijos kentėjusi britų aktorė Mary Evans Young nusprendė kovoti su dietų pramone…
Vytaras Radzevičius: „Nėra neskanių daržovių, tereikia mokėti jas paruošti”
Daržovių turėtume valgyti daugiau, o ypač – pavasarį. Pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja į savo lėkštę per dieną įsidėti bent 5 daržoves ar vaisius, o tai – nemenkas iššūkis net žurnalistui, keliautojui Vytarui Radzevičiui. „Aš…
Kepame velykinę antį: gardinkite cinamonu, įdarykite ryžiais, džiovintomis uogomis
Nėra puošnesnio velykinio stalo patiekalo nei kvepianti, minkšta ir dailia aukso spalvos odele pasidengusi antis. Tiesa, daugelis žmonių baiminasi, kad iškepti visą antį gali būti sudėtinga. Iš tikrųjų tai visai lengva, tereikia laikytis…
Matė arbata – ir skani, ir naudinga organizmui
Lietuvoje sparčiai populiarėjant arbatos kultūrai, atsiranda vis daugiau šio gėrimo rūšių. Viena jų – matė arbata, ruošiama iš paragvajinio bugienio lapelių. Žmonės matės arbatą vertina ne tik dėl išskirtinio skonio, tačiau ir dėl naudų…
Pasiruoškite tvarioms Velykoms: daugelio dar neišbandyti kiaušinių marginimo būdai su raudonuoju kopūstu, kava ar sultimis
Artėjant svarbiausiai pavasario šventei daugelis pradeda planuoti, kaip kartu su šeima margins Velykų kiaušinius. Nors būdų ir priemonių tam yra ne viena, „Rimi" kulinarijos technologė Lina Barčaitė kviečia išbandyti natūralius kiaušinių…
Gian Luca buvo stipriai nustebintas: „Lietuva vien dėl to yra visiškai nuostabi“
Iš Italijos kilęs žinomas virtuvės šefas Gian Luca neslepia – nors Lietuvoje gyvena jau daugybę metų ir būtent šią šalį vadina savo namais, ji vis dar geba jį nustebinti. Būtent taip nutiks ir šį sekmadienį, kai su TV3 laida „La maistas“…
Prancūzijos šefų įkvėpti Kijevo kotletai: išbandykite netikėtą jų receptą su pievagrybiais
Tradiciniai ukrainiečių patiekalai žinomi daugeliui lietuvių, o vienas labiausiai pamėgtų – Kijevo kotletai. Tikriausiai daugelis yra ragavę šio traškios plutelės, sultingo vidaus kotleto su kvapniomis žolelėmis gardintu sviesto padažu.…
Augalinės mitybos galia: išbandykite greitai paruošiamus receptus, kuriuose gausu daržovių
Norite valgyti ir sveikai, ir skaniai – tuomet papildykite savo valgiaraštį augalinės kilmės produktais: vaisiais, daržovėmis, uogomis, ankštiniais augalais, riešutais ir sėklomis. Vaisiai ir daržovės atlieka vieną svarbiausių vaidmenų mūsų…
Pažinkime ukrainiečių tradicijas: paragaukite virtinių su vyšniomis
Ukrainos virtuvės vizitinė kortelė neabejotinai yra barščiai, turintys daugybę skirtingų receptų, tačiau ukrainiečiai savo virtuvės neįsivaizduoja ir be virtinių, gaminamų su įvairiais įdarais. Ukrainiečių protėviai virtinius prilygino…
V. Radzevičius kviečia pažinti Ukrainą per jos kulinarinį paveldą ir dalijasi Sumų krašto tarkuotų blynų receptu
Keliautojas ir žurnalistas Vytaras Radzevičius šiltai prisimena savo keliones į Ukrainą. Ten jis ne kartą ragavo nacionalinius šios šalies patiekalus, o šiandien kviečia pasigaminti nuostabaus skonio Sumų krašto tarkuotus blynus su grybais.…
Mažiau kilometrų – daugiau tvarumo: kodėl verta valgyti košę iš lietuviškų avižų?
Avižos savo populiarumu su kitomis kruopomis nesidalija – ne vienerius metus jos yra dažniausias pirkėjų pasirinkimas, rodo prekybos tinklo „Maxima“ duomenys. Vis dėlto tikriausiai nei vienas valgydamas avižinę košę nepagalvoja, kad tai –…
Skani kava namuose – misija įmanoma: paprastos taisyklės, kurioms nereikės specialių įgūdžių
Pirmasis kavos puodelis namuose – svarbiausias ryto ritualas, padedantis kupiniems jėgų pradėti naują dieną. Manoma, kad kokybiškai kavai paruošti reikia daugybės žinių ir brangios įrangos, tačiau tai nėra tiesa. Užtenka žinoti keletą…
Įvairių profesijų atstovai kviečia švęsti Vasario 16-ąją kūrybiškai
Ar jau žinote, kaip švęsite Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – Vasario 16-ąją? Visuomenininkai, žinomi žmonės ragina tądien prisiminti, vertinti, pasidžiaugti, būti kartu – kad ir ką veiksite, darykite tai kūrybiškai ir nuoširdžiai.…
Įneškite spalvų į savo virtuvę: 3 akį traukiantys receptai su uogomis
Šviežių uogų paklausa pasiekė neregėtas aukštumas. Jos yra itin populiarios net ir žiemą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šviežių uogų kategorijos pardavimai per metus padidėjo net 75 proc. Toks didelis…
Artėjant cepelinų dienai – tradicinio patiekalo skonis kitaip
Sekmadienį minima vieno mėgstamiausių lietuvių patiekalų – cepelinų diena. Ko gero, ši diena nuo pat 2014-ųjų minima ne veltui. Juk cepelinai yra tikras mūsų virtuvės pasididžiavimas. Vis dėlto jeigu tradiciniai cepelinai pabodo – pats…
Natūralios sultys – vitaminų šėlsmas stiklinėje: kokias rinktis
Vaisių ir daržovių sultys yra mėgstamos ir naudingos. Vis dėlto, norint išsirinkti iš gausaus asortimento, gali susisukti galva. Jeigu norite labiausiai organizmui palankių sulčių, dėmesį reikėtų atkreipti ne tik į mėgstamą skonį, bet ir…
V. Radzevičius kelionėse ragauja beveik viską: tik vieno patiekalo suvalgyti neleistų principai
Aistringas keliautojas bei knygų autorius Vytaras Radzevičius neslepia – maistas jo gyvenime užima labai svarbią vietą. Jau rytoj, šeštadienio rytą, TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ besisvečiuosiantis vyras leisis į linksmą ir atvirą…