Kategorija
Receptai
Su maistu organizmui pasisavinti reikalingiausių medžiagų kiekį fiziškai beveik neįmanoma?
Su maistu organizmui pasisavinti reikalingiausių medžiagų kiekį fiziškai beveik neįmanoma
Sveikos mitybos specialistai skambina pavojaus varpais – net ir maitinantis sveikai ne visada pavyksta gauti visų organizmui reikalingų…
3 patarimai, kaip patiekti maistą ir sužavėti svečius
Maistas – kone svarbiausias mūsų palydovas, be kurio neįsivaizduojame nei savo kasdienybės, nei šventinių akimirkų. Vis labiau vertiname patiekalus, džiuginančius ne tik skrandį, bet ir akis, o vaizdo, skonio bei aromato derinys – jau tapo…
Pagrindinės taisyklės tiems, kurie nusprendė pradėti maitintis sveikai
„4F“ sporto prekių ženklo tyrimas rodo, kad beveik ketvirtadalis Lietuvos gyventojų mano, kad sveiką gyvenimo būdą reikia pradėti nuo tinkamos mitybos. Tačiau naujokai susiduria su daugybe neaiškių terminų ir prieštaringų taisyklių, kurios…
Išskirtiniai šventiniai gardėsiai
Kaip ir kiekvieną šeštadienį TV3 televizija vėl pakvies žiūrėti, anot Ali Gadžijevo, nuotaikingiausią maisto gaminimo laidą – „Gardu Gardu“, ir, kartu su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais pasigaminti nesudėtingų, bet įspūdingų…
10 sultingų dainų apie vištieną – nuo J. Bieberio iki M. Jacksono vaikystės hitų
10 sultingų dainų apie vištieną – nuo J. Bieberio iki M. Jacksono vaikystės hitų
Jei reikėtų atsakyti į klausimą, apie ką dažniausiai kuriamos dainos, sunku nebūtų. Žinoma, kad apie meilę – pirmąją, amžiną, nelaimingą. Neišsemiama tema.…
Neišsemiamas sveikatos šaltinis – daigintos sėklos: kuo naudingos ir su kuo valgyti?
Nors Lietuvoje palengva įsitvirtina šiltesni orai ir bunda gamta, meto, kada daržuose sudygs pirmosios gėrybės, dar teks palaukti. Vis dėlto praturtinti organizmą sveikatai naudingais vitaminais ir kitomis vertingosiomis medžiagomis lengva…
Po gavėnios ant lietuvių stalo grįžta mėsa
Milijonai žmonių visame pasaulyje laikosi gavėnios – tai laikotarpis, kurio metu bandome atsisakyti kai kurių mūsų mėgstamų dalykų, taip pat ir mėsos. Štai viskas, ką reikia žinoti apie šį laikotarpį.
Kas yra gavėnia?
Gavėnios…
Ant V. Radzevičiaus ir M. Starkaus stalo – kastruotas gaidys: skonis nuostabus
Šeštadienio rytą TV3 žiūrovai ir vėl galės stebėti, kaip Martynui Starkui ir Vytarui Radzevičiui sekėsi keliauti po Lietuvą. Šį kartą garsiausi mūsų šalies keliautojai leisis į kelionę aplink Biržų kraštą. Laidos „Aplink Lietuvą“ komanda…
Paprastos taisyklės, kaip švenčių neapkartinti virškinimo sutrikimais
Per šventes valgydami daug ir gausiai sukeliame savotišką stresą ne tik skrandžiui, bet ir visam organizmui, kuris, nebepajėgdamas susidoroti su dideliu maisto kiekiu, sukelia virškinimo problemų. Gydytojai ir vaistininkai pataria, kokių…
Kaip stiprinti imuninę sistemą ir išvengti virusinių ligų? Veiksmingi patarimai, padėsiantys išlikti sveikiems!
Atėjęs pavasaris su savimi atsineša ne tik saulės šilumą, bet ir labai pavojingą vėją, kuris mus, nusimetusius šiltus rūbus, dažnai supančioja ligos pančiais. Apie savo imunitetą susimąstome tik tuomet, kai jau pajaučiame pirmuosius ligos…
Gyvybės eliksyras: 10 faktų apie vandenį ir jo poveikį sveikatai
Visi žinome, kad vanduo – gyvybiškai svarbus. Jis atlieka svarbias biologines funkcijas, reguliuoja organizme šilumą, perneša įvairias medžiagas, palaiko tarpląstelinį slėgį ir ląstelių formą, padeda skaidyti biologines medžiagas. Visi…
Gudobelės ir sukatžolės – pagalba jūsų širdžiai iš gamtos
Šiandien vis daugiau darbingo amžiaus žmonių susiduria su svarbiausio organo širdies ir kraujagyslių ligomis. Su širdies veikla susiję negalavimai ypač vargina 50 metų ribą peržengusius žmones, kai silpsta širdis, sutrinka kraujotaka,…
Kulinarinės improvizacijos po vienu stogu subūrė garsiausius virtuvės šefus
Jau trečius metus iš eilės maisto improvizacijų šou susitiko garsūs kulinarijos virtuozai iš visos Lietuvos. Laikinojoje sostinėje pustrečio šimto svečių subūręs renginys „Nemąstyk iki lubų, mąstyk iki dangaus“ dalyviams dovanojo išskirtinę…
Kurie maisto produktai sužadina laimės jausmą? Tarptautinė laimės diena!
Šiandien pasaulis mini tarptautinę laimės dieną. Laimės jausmą sukelia daug veiksnių – darnūs santykiai šeimoje, įdomus darbas, pomėgiai. Vienas iš svarbių laimės faktorių yra maistas – pavalgę jaučiamės ne tik sotūs, tačiau ir laimingi.…
Restorane„Meze“- kiekvieną sezoną vis nauji, išskirtiniai viduržemio jūros virtuvės skoniai
Daugiau nei prieš metus su puse Vilniuje, Ogmios miestelyje įsikūręs restoranas „Meze“ vis augantį lankytojų ratą vilioja ne tik patyrusio graikų kilmės šefo Christoso Georgogiannopoulos kuriamais išskirtiniais Viduržemio jūros virtuvės…
Mokslininkai kviečia prisiminti natūralius imuniteto stiprintojus
Nusilpusį organizmą po gripo ar kitų ligų dažnai bandome atstatyti papildais ir vitaminais, pamiršdami gamtos dovanas. Štai sveikatos specialistų ir mokslininkų teigimu, riešutai - tikras vitaminų lobynas, padedantis atstatyti imunitetą…
„Gardu Gardu“ laidos kulinarų pasiūlymai šventinei vakarienei
Diplomuotas kulinarijos šefas Gian Luca Demarco šį šeštadienį laidos „Gardu Gardu“
žiūrovus vėl pradžiugins itališkos virtuvės klasika: gamins jautienos faršu įdarytus
„Cannelloni“ makaronus su baklažanais. Ali išgirdęs labai apsidžiaugs…
Sveika mityba: 5 patarimai, kaip tai daryti teisingai
Remiantis „4F“ sporto prekių ženklo tyrimu, dauguma lietuvių mano, kad sveika mityba yra neatsiejama sveiko gyvenimo būdo dalis, tačiau tuo pačiu metu beveik trečdalis (29% respondentų) teigia, kad tinkama mityba yra sudėtinga ir sunkiai…
“Sveikatai palankus” meniu: grikių košė su sviestu, sorų kruopų troškinys su vištiena ir kepti orkaitėje vaisiai!
“Sveikatai palankus” nuo šiol Jums siūlo susidaryti savo – sveikatai palankų – meniu vaikams ir džiaugtis ne tik sveiku maistu, teisingų bei sveikatai palankių produktų pasirinkimu, tausojančiu gaminimu, bet ir plačia šypsena vaiko veide.…
Kulinarė I. Juciūtė-Čibirkienė išleido debiutinę knygą – naujam gyvenimui prikėlė lietuviškus patiekalus
Charizmatiška, energinga, visuomet besišypsanti ir pozityvi – tokia kiekvieną šeštadienio rytą su televizijos žiūrovais sveikinasi kulinarinės TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja, šefė Ilona Juciūtė - Čibirkienė. Maisto tinklaraščių…