Kategorija
Receptai
Agnė Grigaliūnienės pusryčiai iš maisto likučių: „Mažiau švaistymo, daugiau eksperimentų“
Ne veltui sakoma, kad pusryčiai – svarbiausias dienos maistas. Tai puikus energijos šaltinis norintiems pradėti dieną sočiai bei gerai nusiteikus. Renginių organizatorė, radijo ir TV laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė savo laidoje „Vis tiek…
Prancūzijos simboliu tapęs prancūziškas batonas: jo istorija ir įdomūs faktai
Prancūziškas batonas – vienas tų produktų, kuriuos tikriausiai galėtume pavadinti šios šalies simboliu. Šis batonas yra nepamainoma kasdienio gyvenimo dalis. Prancūzai jį valgo ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei ar užkandžiauja…
Savaitgalio pietums – gardūs lašišos kepsneliai ir aguoniniai pyragaičiai
Aguoniniai pyragai dažniausiai asocijuojasi su šventėmis. Tačiau jas tikrai verta naudoti ir savaitgalio kepiniams. Gardu Gardu vedėjas, profesionalus konditeris Ali Gadžijevas siūlo išsikepti labai paprastai pagaminamus, purius pyragaičius…
Šviežios morkos – ne tik regėjimui, bet ir organizmui stiprinti: įdomūs faktai ir pyrago receptas
Morkos – viena labiausiai lietuvių pamėgtų daržovių. Jas gyventojai gausiai vartoja nepriklausomai nuo sezono – morkos populiarios išlieka tiek žiemą, tiek vasarą. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė,…
Vakarykštės vakarienės likučiai – ne bėda: lietuviai vis aktyviau domisi maisto tausojimo idėjomis
Vis aktyviau pasaulyje kalbant apie maisto tausojimo naudą, šiai idėjai nelieka abejingi ir lietuviai. Maisto švaistymas yra viena didžiausių šiuolaikinių vartotojų problemų, o norint jai užkirsti kelią, dažnai užtenka pradėti nuo savo…
Renesansas virtuvėje: tautiečiai vis dažniau sugrįžta prie natūralaus raugo duonos ruošimo
Pasikeitusios gyvenimo sąlygos ne vieną lietuvį paskatino ieškoti naujų pomėgių, kuriais būtų galima džiaugtis neišeinant iš namų. Tad šiuo neįprastu laikotarpiu dažno tautiečio virtuvėje išbandoma vis daugiau naujų receptų, iš kurių…
Pusryčiai aplink pasaulį – 4 maisto tinklaraštininkės sumuštinių idėjos
Jeigu manote, kad sumuštinis pusryčiams – tai neįdomus ir atsibodęs patiekalas, galvokite iš naujo! Maistui tampant naująja socialinių tinklų turinio žvaigžde, vadinamieji vieno sluoksnio sumuštiniai (angl. open sandwiches) išgyvena tikrą…
Dietologė pataria: ką turėtume valgyti, kad pavasarį pasitiktume kupini energijos
Pirmosiomis pavasario dienomis dažniau atsigręžiame į sveikos gyvensenos tendencijas. Žmonės bando keisti mitybos įpročius ir šiuo metu daugiau dėmesio pradeda kreipti į tai, ką perka ir deda į savo lėkštes. Tačiau Vilma Juodkazienė,…
4 patarimai tobulai lazanijai
Jei jums yra tekę valgyti riebią, kietą, su nevyksiu įdaru lazaniją, tai pabandykite pasigaminti ją namuose pagal laidos „La Maistas“ garsių virtuvės šefų Tomo Rimydžio ir Vyliaus Blauzdavičiaus receptus bei patarimus. Tikrai nenusivilsite!…
Kai norisi skaniai, bet paprastai: orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliai
Nors kiaulienos šonkauliai atrodo neatsiejami nuo dūmo kvapo ir kepimo grilyje, tačiau šaltuoju metų laiku jį kurti prisiverčia ne visi. Prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalinasi paprastu, tačiau puikiu…
Užgavėnių tradicijas prisiminkite namuose: ką patiekti, kad metai būtų sotūs ir laimingi?
Jau nuo seno Užgavėnės Lietuvoje buvo pripažįstamos kaip viena linksmiausių žiemos švenčių. Persirengėlių eitynės, gausios vaišės ir Morės deginimas – pramoga ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiems. Vis dėlto, dėl šalyje ir pasaulyje…
Užgavėnių stalui – čirviniai blynai: receptas, kuris primins vaikystę
Šiemet žiema gausi sniego, o už lango dar spaudžia šaltukas, tačiau Užgavėnės neabejotinai yra viena iš pavasarį pranašaujančių švenčių. Ir nors dėl karantino jų šįmet su šokiais ir dainomis aplink laužą atšvęsti nepavyks – Vilma…
Savaitgalio delikatesas – traškios stintos ir bananiniai pyragaičiai
Paprastai vasario mėnesį žuvies mėgėjai suplūsta į Palangą ragauti įvairiai paruoštų stintų. Šiemet to padaryti nepavyks, tačiau gardžiuotis šiomis agurkais kvepiančiomis žuvelėmis tikrai galime kiekvienas. Jų jau kuris laikas galima rasti…
Misija – Užgavėnės namuose: 4 gardūs blynų receptai
Blynai – tai vienas populiariausių pusryčių pasirinkimų ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tai tūkstantmečių istoriją skaičiuojantis valgis – apie blynus rašė senovės graikų poetai, savo garsiausiose pjesėse mini net Šekspyras.…
Sveikesnio gyvenimo receptai: kuo pakeisti gaminius su glitimu?
Glitimo netoleravimas – problema, kuri gali varginti ir nuo gimimo, ir atsirasti bėgant metams, tačiau dalis žmonių produktų su glitimu atsisako dėl noro valgyti sveikiau. Tokios tendencijos keičia ir parduotuvėse esantį asortimentą: jų…
Žaliuoju Austrijos auksu vadinamas moliūgų sėklų aliejus: gerosios savybės ir patarimai, kaip tinkamai panaudoti
Artėjant pavasariui ieškome vis naujų sveikatos šaltinių, kurie padėtų į organizmą susigrąžinti medžiagas, kurias galbūt praradome šaltojo sezono metu. Teigiamai sveikatą veikiančiomis savybėmis pasižymi ne tik daržovės, vaisiai ar…
Cepelinų dienai – netradiciniai jų receptai: cepelinai iš saldžių bulvių ar su jaučio kepenų įdaru
Pirmąjį vasario sekmadienį švenčiama turbūt viena sočiausių švenčių – pasaulio cepelinų diena. Lietuvoje šis patiekalas jau daugelį metų yra labai mėgiamas, taigi TV3 laidoje „La Maistas“ bus atskleisti netradiciniai, ypatingi ir labai…
Šviežios uogos žiemą: karaliauja šilauogės, braškės ir avietės
Vartotojų įpročiai, atsižvelgiant į pasaulines maisto tendencijas, kasmet keičiasi ir Lietuvoje. Gyventojai renkasi vis daugiau šviežių, sveikatai palankių produktų, o viena kategorija – šviežios uogos – tampa itin populiari, net ir žiemą.…
Tarptautinę kruasano dieną pasitinkant: pusryčių klasika, išgyvenusi net sviesto krizę
Aiškinti, kas yra kruasanas, šiais laikais tikriausiai nereikia – šis skanėstas netgi įtrauktas į Prancūzijos saugomo geografinio statuso produktų sąrašą. Tačiau, kad ir kaip prancūzai didžiuotųsi ir savintųsi šį kepinį, – kruasanas ne tik…
Komfortiško maisto paieškos: V. Radzevičius ir O. Gasanovas pasidalino amerikietiškais receptais
Komforto maistas (angl. comfort food) – tai kone aktualiausia pandemijos maisto tendencija, kuri šiais neramiais laikais ne tik pamalonina gomurį, bet ir nuramina sielą. Paprastas, neįmantrus ir neįtikėtinai gardus – būtent toks komforto…