Kategorija
Receptai
Mažiau kilometrų – daugiau tvarumo: kodėl verta valgyti košę iš lietuviškų avižų?
Avižos savo populiarumu su kitomis kruopomis nesidalija – ne vienerius metus jos yra dažniausias pirkėjų pasirinkimas, rodo prekybos tinklo „Maxima“ duomenys. Vis dėlto tikriausiai nei vienas valgydamas avižinę košę nepagalvoja, kad tai –…
Skani kava namuose – misija įmanoma: paprastos taisyklės, kurioms nereikės specialių įgūdžių
Pirmasis kavos puodelis namuose – svarbiausias ryto ritualas, padedantis kupiniems jėgų pradėti naują dieną. Manoma, kad kokybiškai kavai paruošti reikia daugybės žinių ir brangios įrangos, tačiau tai nėra tiesa. Užtenka žinoti keletą…
Įvairių profesijų atstovai kviečia švęsti Vasario 16-ąją kūrybiškai
Ar jau žinote, kaip švęsite Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – Vasario 16-ąją? Visuomenininkai, žinomi žmonės ragina tądien prisiminti, vertinti, pasidžiaugti, būti kartu – kad ir ką veiksite, darykite tai kūrybiškai ir nuoširdžiai.…
Įneškite spalvų į savo virtuvę: 3 akį traukiantys receptai su uogomis
Šviežių uogų paklausa pasiekė neregėtas aukštumas. Jos yra itin populiarios net ir žiemą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šviežių uogų kategorijos pardavimai per metus padidėjo net 75 proc. Toks didelis…
Artėjant cepelinų dienai – tradicinio patiekalo skonis kitaip
Sekmadienį minima vieno mėgstamiausių lietuvių patiekalų – cepelinų diena. Ko gero, ši diena nuo pat 2014-ųjų minima ne veltui. Juk cepelinai yra tikras mūsų virtuvės pasididžiavimas. Vis dėlto jeigu tradiciniai cepelinai pabodo – pats…
Natūralios sultys – vitaminų šėlsmas stiklinėje: kokias rinktis
Vaisių ir daržovių sultys yra mėgstamos ir naudingos. Vis dėlto, norint išsirinkti iš gausaus asortimento, gali susisukti galva. Jeigu norite labiausiai organizmui palankių sulčių, dėmesį reikėtų atkreipti ne tik į mėgstamą skonį, bet ir…
V. Radzevičius kelionėse ragauja beveik viską: tik vieno patiekalo suvalgyti neleistų principai
Aistringas keliautojas bei knygų autorius Vytaras Radzevičius neslepia – maistas jo gyvenime užima labai svarbią vietą. Jau rytoj, šeštadienio rytą, TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ besisvečiuosiantis vyras leisis į linksmą ir atvirą…
10 jodo panaudojimo būdų: pravers ne tik gydant žaizdas, bet ir virtuvėje ar sode
Jodas jau nuo seno žinomas dėl savo antiseptinių savybių, tačiau nors jis ir puikuojasi daugelio iš mūsų namų vaistinėlėse, tik retas kuris žino apie jo panaudojimo galimybių gausą. Daugybę naudingų savybių savyje slepiantis jodas – būtinas…
Žiema Vytarui Radzevičiui – daržovių laikas: kodėl šaltuoju metu jų reikėtų valgyti daugiau?
Žiemą jaučiame ne tik saulės, bet ir vitaminų stygių, todėl mitybos specialistai šaltuoju metų laikotarpiu rekomenduoja valgyti daugiau daržovių bei vaisių, kurie ne tik papildo vitaminų atsargas, bet ir stiprina imunitetą. Pasak prekybos…
Dviem iš trijų lietuvių jo trūksta – kaip vitamino D gauti su maistu?
Pastebimai pagerinti gyvenimo kokybę ir sumažinti įvairių ligų išsivystymą – tokį poveikį gali turėti pakankamas vitamino D kiekis organizme. Jis padeda užtikrinti tinkamas smegenų funkcijas, sustiprina imuninę sistemą, apsaugo nuo vėžio,…
Salierai – ne visų mėgstama, tačiau itin maistinga daržovė: patarimai, kaip namuose juos ilgiau išlaikyti šviežius
Nors vieni salierais gardina salotas, troškinius, sriubas ar valgo juos žalius, kiti ryškaus šios daržovės skonio tiesiog nemėgsta. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, salierai itin tinkami pošventiniam laikotarpiui, kai norisi…
3 tropikais kvepiantys receptai su ličiais: puikiai dera prie sūrių ir jūros gėrybių
Ličiai – tropinis vaisius, pasižymintis švelnia tekstūra ir vynuoges bei kriaušes primenančiu skoniu. Ličiai yra universalus vaisius, jais dažnai gardinamos salotos, desertai, kokteiliai, glotnučiai bei padažai. Visgi, tiems, kurie su šiuo…
10 docentės L. Rapolienės patarimų, kurie padės neprarasti šventinės nuotaikos prie vaišių pilno stalo
Medicinos mokslų daktarė, Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Slaugos katedros docentė, šeimos gydytoja dr. Lolita Rapolienė artėjančių švenčių proga linki ne tik taikos, meilės artimui, geros savijautos, tačiau ir sveikatos…
Ką būtume radę ant Kūčių stalo prieš šimtą metų?
Jeigu Kūčių stalo patiekalai – pagarba tradicijoms, tai Kalėdų valgiai – noras nustebinti, pradžiuginti, dalintis gėrybėmis. Lietuviškos kulinarijos tyrinėtoja Jolita Bernotienė sako, kad dalis Kūčių patiekalų nesikeitė dešimtmečiais ir…
Lietuviški kūčiukai ar itališki biskočiai? Žymaus šefo patarimai ir gardūs receptai Kalėdoms
Nenumaldomai artėjančios Kalėdos reiškia tik viena – šventinių kepinių maratonas oficialiai prasidėjo. Šis laikotarpis visame pasaulyje neįsivaizduojamas be populiariausių Kalėdinių kepinių – sausainių. Tiesa, visame pasaulyje jie ženkliai…
Kūčių stalas pagal Gian Lucą: silkė, kuri patiks net vaikams ir tradicinis itališkas kremas
Didžiosios metų šventės artėja nenumaldomu greičiau – jau už savaitės kartu su brangiausiais savo žmonėmis jas pasitiksime sėsdami prie Kūčių vakarienės stalo. Vieni čia laikosi tradicijų, kiti – drąsiai eksperimentuoja. O štai virtuvės…
Dievų maistas ir grožio šaltinis – alavijas: kaip jį valgyti ir kuo jis naudingas
Parduotuvių lentynas pasiekė tikras šaltojo sezono hitas – valgomojo alavijo lapai. Ypatingomis skoninėmis ir naudingosiomis savybėmis pasižymintis augalas puikiai tinka ir kokteiliams, ir sriuboms ruošti. Vaida Budrienė, prekybos tinklo…
Draugų Kalėdos – vis populiaresnės: ką patiekti ant bičiulių stalo
Šventinis laikotarpis visiems asocijuojasi su įtampa – dovanų paieškos, patiekalų gaminimas, namų puošyba sujaukia kiekvieno kasdienybę, o ką jau kalbėti apie darbus, kuriuos reikia užbaigti iki metų galo. Vis dėlto buvimas kartu su…
Artėjant šventėms – trys paprasti užtepėlių receptai: greitas ir sveikas užkandis nepaliks abejingų
Artėjant didžiausioms metų šventėms sukame galvą, kokiais patiekalais nustebinti namiškius, draugus ar kolegas. Valandų valandas praleisdami virtuvėje pavargstame, o kartais rezultatai nepateisina lūkesčių. Vis dėlto, išeitis yra – net tie,…
Skirtingi, šaldytų sodo ir daržo gėrybių, panaudojimo būdai: nuo užkandžių iki desertų
Atėjus šalčiams metas prisiminti vasaros ir rudens skonius bei žiemai paruoštas sodo, daržo ir miško gėrybes. Šaldikliuose šlovės minutės laukia braškės, avietės, moliūgai ir įvairiausių rūšių grybai. Kad nepritrūktų fantazijos, ką iš jų…