Naujienų portalas

Šių patiekalų lietuviai suvalgo vis daugiau: poreikiui patenkinti atidarė jau trečią restoraną

Pirmasis Lietuvoje meksikietiško maisto tinklas „No Forks“ įgyvendino dar vieną plėtros etapą. Investavus daugiau nei 150 tūkst. eurų, naujausias ir didžiausias, jau trečiasis „No Forks“ restoranas šiandien darbą pradėjo Vilniaus „Akropolyje“.

Fast casual tipo restoranų tinklo „No Forks“ įkūrėjai ir valdytojai Emilis Kičiatovas bei Lukas Tranavičius teigia, kad tokia greita plėtra ir įkvepia, ir baugina. Per pirmuosius veiklos metus (2017 m.), pašnekovų skaičiavimu, „No Forks“ iš viso pardavė 35 tūkst. buritų. Po metų jų skaičius išaugo iki 45 tūkst., o dar nesibaigus šiems metams – jau 75 tūkst. šių meksikietiškų patiekalų.

„Iš vienos pusės – esame labai laimingi, kad mūsų pasiūlyta koncepcija, maistas rado daug gerbėjų. Atsižvelgdami į jų poreikius ir pageidavimus plečiame tinklą. Iš kitos pusės – kartais pasijuntame tarsi bolido pilotai, lenktynių trasoje lekiantys milžinišku greičiu: viskas keičiasi labai greitai, o mažiausia klaida gali būti lemiama“, – sakė UAB „Maisto inovacijos“ bendraturčiai.

Naujajame, 124 kv. metrus užimančiame „No Forks“ restorane, išsiskiriančiame moderniu urbanistiniu meksikietišku interjeru, vienu metu dirbs 6 darbuotojai. Jų pastangomis užsakyti buritai ar takai klientų lėkštėse atsidurs, teigiama, vidutiniškai per 2 min.

„Greitas, iš šviežių ingredientų pagaminto maisto patiekimas – viena didžiausių mūsų stiprybių, todėl nuolatos stengiamės tobulinti šią sritį. Kelerių metų įdirbis leido optimizuoti procesus, paspartinti darbą išlaikant kokybę. Kaip ir anksčiau, savo restoranuose patiekalus gaminame iš nešaldytų ir nekonservuotų ingredientų. Be to, nenaudojame pusgaminių ir apskritai netrumpiname kelių, nes žinome, kad mūsų klientams svarbu ne tik greitis, bet ir kokybė“, – aiškino „No Forks“ šeimininkai.

Nors trečiasis jų restoranas dar tik atvėrė duris, E. Kičiatovas ir L.  Tranavičius jau turi aiškią viziją ir dėl ketvirtojo. Jų teigimu, 2021 m. pradžioje dar vienas „No Forks“ įsikurs Vilniaus Pilaitės mikrorajone esančiame „Ogmios“ centre.

„No Forks“ šeimininkų teigimu, iki šiol jų restoranuose per metus apsilankydavo apie 100 tūkst. buritų ir takų mėgėjų. Tikimasi, kad plėtra į „Akropolį“ šį skaičių per 2020 m. padidins dar maždaug 60 tūkst.

Jums gali patikti