Vilniuje įvyko tarptautinio aukšto lygio susitikimo „Auginu Europą 2025“ spaudos konferencija, kurioje dalyvavo įvairių šalių atstovai, siekiantys aptarti ir spręsti aktualius Europos žemės ūkio ir maisto pramonės iššūkius. Konferencijos metu buvo pabrėžta tvarios žemės ūkio praktikos svarba, siekiant užtikrinti maisto saugumą ir aplinkos apsaugą.

Renginyje dalyvavę ekspertai ir politikai diskutavo apie inovacijų diegimą žemės ūkyje, siekiant padidinti produktyvumą ir sumažinti neigiamą poveikį aplinkai. Taip pat buvo aptarti klimato kaitos iššūkiai ir jų poveikis žemės ūkio sektoriui, pabrėžiant būtinybę prisitaikyti prie besikeičiančių sąlygų.

Konferencijos dalyviai sutarė, kad būtina stiprinti tarptautinį bendradarbiavimą ir keitimąsi gerąja praktika, siekiant užtikrinti tvarų žemės ūkio vystymąsi visoje Europoje. Buvo išreikštas poreikis investuoti į mokslinius tyrimus ir technologijų plėtrą, siekiant sukurti efektyvesnius ir aplinkai draugiškesnius žemės ūkio sprendimus.

Renginio metu taip pat buvo aptarti socialiniai aspektai, susiję su žemės ūkio sektoriaus plėtra, įskaitant jaunimo įtraukimą į šią sritį ir darbo sąlygų gerinimą. Dalyviai pabrėžė, kad būtina užtikrinti, jog žemės ūkio sektorius būtų patrauklus jaunajai kartai, siekiant užtikrinti jo tvarumą ateityje.

„Auginu Europą 2025“ susitikimas tapo svarbia platforma, kurioje buvo aptarti esminiai žemės ūkio sektoriaus iššūkiai ir galimybės, siekiant užtikrinti tvarų ir inovatyvų šios srities vystymąsi Europoje. Dalyviai išreiškė viltį, kad šis renginys taps kasmetine tradicija, skatinančia dialogą ir bendradarbiavimą tarp Europos šalių.