Naujienų portalas

Apie raugintas daržoves-rauginti kopūstai – sveika, naudinga, nedaug kalorijų.

Raugintos daržovės – natūralus naudingų medžiagų ir vitaminų šaltinis, puikus pasirinkimas šaltuoju metų laiku. Daržovės, raugintos su druska, išsaugo gerąsias bakterijas, jose gausu antioksidantų, skaidulų, prebiotikų ir probiotikų. Tai nekaloringas, organizmą stiprinantis maistas.

Rauginti kopūstai – puikus pasirinkimas antivirusiniai, antibakteriniai profilaktikai. Rauginti kopūstai turtingi vitaminu C, B grupės vitaminais. Valgomajame šaukšte raugintų kopūstų yra dienos vitamino K norma, taip pat jie prikaupę kalio, magnio, kalcio, cinko, fosforo, silicio. Slopina uždegimus, malšina skausmą, stiprina imunitetą, pasižymi antivėžiniu poveikiu.

Raugintų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi – sveika, naudinga, dietiška.

Būkime sveiki! Prisiminkime gerus senus receptus!

Jums gali patikti