Naujienų portalas

avaitgaliui – itališki virtinukai ir gaivus uogų desertas

Kol aviečių sezonas dar nesibaigė, „Gardu gardu“ laidos vedėjas ir profesionalus konditeris Ali Gadžijevas siūlo pasigaminti gardžių pyragėlių su gausiu uogų sluoksniu. Jį pasigaminsite išties labai greitai,  kiekvienas kąsnelis bus labai gardus, o aromatas nukels į vasarą. Kartu su avietėmis puikiai tiks ir kitos uogos, tokios kaip gervuogės, šilauogės ar mėlynės. Šalia šilto deserto Ali siūlo nepatingėti ir taip pat labai paprastai ir greitai pasigaminti naminių ledų.

Šefas Gian Luca Demarco pakvies pasigaminti tradicinių itališkų virtinukų Gnocchi su rikotos sūriu. Įprastai jie yra valgomi išvirti, tačiau šį kartą šefas pasiūlys dar ir apkepti svieste su šalavijo lapeliais. Šis nuostabus kvapas pasklis po visus namus ir tikrai sužadins apetitą.

Puiki nuotaika ir labai gardūs receptai – šį šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

 

Itališki virtinukai Gnocchi su rikotos sūriu

 

Gnocchi tešlai reikės:

·         400 g bulvių

·         2 kiaušinių

·         200 g rikotos sūrio

·         50 g parmezano sūrio

·         250 g miltų

Padažui reikės:

·         150 g sviesto

·         Kelių šalavijo lapelių

·         Persilade prieskonių

·         Pipirų

 

 

 

 

Išvirti neluptas bulves ant silpnos kaitros. Išvirusias nulupti ir sutrinti. Iš trintų bulvių suformuoti „šulinėlį“, suberti miltus, rikotos sūrį, tarkuotą parmezano sūrį, du kiaušinio trynius ir viską gerai išminkyti iki vientisos masės.  Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Gautą masę padalinti į keletą dalių, paberti miltų ant stalo ir rankomis iškočioti 2-3 cm storio „dešreles“. Supjaustyti jas 1-2 cm storio gabaliukais. Sumesti juos į pasūdytą verdantį vandenį ir laukti, kol iškils. Pavirti 1-2 minutes ir su kiaurasamčiu ištraukti į indą.

 

Į įkaitintą keptuvę įdėti sviestą ir jam pradėjus skystėti, įmesti šalavijo lapus. Pakepinti, kol šalavijo lapeliai apskrus ir įgaus auksinę spalvą. Į keptuvę sudėti gnocchi, paskaninti pipirais ir persilade prieskoniais. Užtenka apkepti 2 minutes ir jau galima ragauti. Kad būtų dar skaniau, serviruojant užberti šiek tiek parmezano sūrio.

 

 

Trupininis miško uogų pyragas

 

Trupiniams reikės:

·         100 g šalto sviesto

·         50 g avižinių dribsnių

·         100 g miltų

·         150 g rudojo cukraus

·         ¼ arb. š. cinamono

·         ¼ arb. š. druskos

 

Uogų įdarui reikės:

·         300 g aviečių

·         350 g šilauogių ar mėlynių

·         200 g gervuogių

·         70 g cukraus

·         1 citrinos

Ledams reikės:

·         500 g šaldytų aviečių

·         500 g grietinėlės

·         50 g cukraus pudros

 

 

 

Visus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti, kol masė susijungs į trupinius. Juos palaikyti šaldytuve, kol sviestas sutvirtės.

 

Uogas sumaišyti su pusės citrinos sultimis, cukrumi ir šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės. Jas sudėti į kepimo indelius maždaug iki pusės. Ant viršaus sudėti trupinius.

 

Kepti iki 180°C  temperatūros įkaitintoje orkaitėje ir kepti 20-25 min. (jei gaminate vieną didelį pyragą, tuomet kepkite ilgiau).

 

Ledams šaldytas avietes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti. Šaukšto pagalba formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su karštu desertu.

 

Skanaus!

Jums gali patikti