Naujienų portalas

Gvazdikėlis – vienas tų magiškų prieskonių, kurio kvapas primena ateinančias Kalėdas.

Gvazdikėlis ne tik nepamainomas meduolių, šildančių gėrimų ir įvairių kepinių prieskonis, bet ir idealus antiuždegiminis, nuskausminamasis, priešgrybelinis vaistas iš gamtos.

Gvazdikėlis kilęs iš Indonezijos salų. Tai prieskonis ir vaistas, dėl savo antiseptinių savybių naudotas nuo neatmenamų laikų. Gvazdikėlis  – tai išdžiovinti neišsiskleidę gvazdikmedžio žiedpumpuriai. Gvazdikmedis išauga iki 10-20 metrų aukščio, ir žydi du kartus per metus.

Gvazdikėliuose gausu vitaminų A, B grupės vitaminų, C, E, K, naudingųjų mineralų: kalio, kalcio, natrio, magnio, mangano, fosforo, vario, geležies, cinko.

Gvazdikėlis palengvina dantų skausmą, džiovinti gvazdikėliai gali būti vartojami kaip kramtoma guma, – neutralizuoja žalingas bakterijas ir kovoja su blogu burnos kvapu, taip pat puikiai tiks peršalus, jaučiant gerklės skausmą.

Senovėje gvazdikėliais prikaišydavo pagalves, kad vaikai ramiau miegotų.

O keletas apelsino riekelių, keletas gvazdikėlių užpiltų karštu vandeniu ir ragaujamų su medumi puikiai sušildys ryškiu aromatu ankstų žiemos rytą.

Būkime sveiki! Žiema prasidėjo! Ateina Kalėdos!

Jums gali patikti