Naujienų portalas

Ištaigingai Naujųjų metų šventei – įdaryta vištienos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Tik spėjome pakilti nuo kalėdinių vaišių stalo, jau reikia ruoštis Naujųjų metų šventei. Po persivalgymo periodo ieškome lengvų, bet tuo pačiu  ištaigingų patiekalų. Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas sako, kad nors ir žengsime į Kiaulės metus, norintys neapsunkinti savo skrandžių turėtų rinktis patiekalus iš paukštienos.

Paukštiena dėl gausaus baltymų kiekio ir kitų organizmui naudingų medžiagų, laikoma viena sveikiausių mėsų. Ji yra kur kas liesesnė ir turi mažiau kalorijų. Tai ypač aktualu šventiniu laikotarpiu, kai darosi sunku pakilti nuo stalų po gausių vaišių.

Kai vieną šventę veja kita, pasiruošimui laiko išties nedaug. Todėl R. Bolgovas sudarinėjant naujametinių vaišių meniu rekomenduoja įsivertinti ir tai, kokią mėsą lengviausia ir greičiausia paruošti.

„Vienas labiausiai rekomenduojamų pasirinkimų – vištiena, kurią lengviausia paruošti ir kurios sugadinti tiesiog neįmanoma. Taigi niekada neprašausite, vaišindami svečius patiekalu iš vištienos. Savaime suprantama, kad Naujųjų metų šventei norisi gurmaniškų skonių. Būdų, kaip paruošti patiekalą, kuris į namus didžiųjų švenčių metu atneštų dar daugiau prabangos ir išskirtinumo, yra begalė. Tiesiog nereikia bijoti pateikti vištieną kitaip“, – sako žinomas virtuvės šefas.

R. Bolgovas Naujųjų metų šventei siūlo vištienos krūtinėlę, įdarytą  moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Kurdamas naujus receptus, visuomet stengiuosi perteikti skirtingus skonius. Šiame patiekale, kaip ir pats labiausiai mėgstu, susipina aštrūs ir saldūs skoniai. Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina R. Bolgovas, kuris užtikrina, jog svečiai liks sužavėti.

Kaip sako žinomas virtuvės šefas, prie vištienos puikiai tinka vaisiai, todėl ne veltui dažname jo recepte – vištienos ir keptų vaisių derinys. Tad ir šįkart jis prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduoja aštrius karamelizuotus obuolius.

Įdarytai vištienos krūtinėlei paruošti reikės:

Vištienos krūtinėlės su oda – 1,2 kg;

Kuskuso kruopų – 50 g;

Saulėje džiovintų pomidorų – 40 g

Kiaušinių – 2 vnt.;

Druskos –  1 a. š.;

Meksikietiškų vištienos prieskonių – 1 a. š.;
Skrudintų moliūgų sėklų – 25 g;

Grietinėlės – 100 ml;
Majonezo – 1valgomojo šaukšto.

Aštriai karamelizuotiems obuoliams paruošti reikės:

Obuolių – 4 vnt.;

Sviesto – 50 g;

Rudojo cukraus – 2 valgomųjų šaukštų;

Grietinėlės – 100 ml;

Čili pipiro – 0,5 vnt.

Įdarytos vištienos krūtinėlės paruošimas:

Šviežią vištienos krūtinėlę dedame odele į apačią ant pjaustymo lentos ir nupjauname mėsą, ją sumalame. Į maltą mėsą įmaišome kuskuso kruopas, grietinėlę, kiaušinius, prieskonius, moliūgų sėklas bei saulėje džiovintus pomidorus. Masę įdedame po vištienos krūtinėlės odele. Patepame odelę majonezu. Paruoštą įdarytą vištienos krūtinėlę dedame į skardą ant kepimo popieriaus, kepame 20-25min. iki 170*C įkaitintoje orkaitėje.

Paruošiame karamelizuotus obuolius. Į keptuvę vienu sluoksniu įberiame cukrų, ištirpiname ant mažos ugnies, įdedame sviesto, grietinėlę ir smulkintą čili pipirą. Sutirštėjus masei, įdedame obuolių skilteles ir 2 minutes troškiname.

Jums gali patikti