Naujienų portalas

Trispalvių pusryčių idėjos banga Vasario 16-osios proga: nuo blynų iki kulinarijos šedevrų. FOTOGALERIJA

Šiemet Vasario 16 – ąją žmonės kviečiami švęsti namuose. Viso pasaulio lietuviai džiaugiasi Nepriklausomybės diena ir puošia savo namus tautine atributika: vėliavomis, trispalvėmis dekoracijomis ir originaliais meniškais sprendimais. Trispalvių pusryčių idėja apskriejo visą pasaulį ir patriotiškai nusiteikę žmonės gamino pačius įvairiausius patiekalus, kurių nuotraukos užplūdo socialinių paskyrų erdves. Šiais metais sutapo net dvi gražios tradicinės šventės: Vasario 16-oji ir Užgavenės!

„Viena didžiausių mūsų vertybių yra saugumas. Tik būdamas saugus gali jaustis pilnaverčiu ir laimingu. Tik jausdamasis saugus gali būti laisvas – toks koks esi ir toks koks nori būti. Tokie mes jaučiamės savo namuose, tokie mes jaučiamės ir savo valstybėje. Didžiuojuosi savo istorija ir žmonėmis, kurie ją kūrė, todėl trispalvę iškeliu savo namuose bei simboliškai nuspalvinu mūsų stalą jų garbei!”, – džiaugėsi dainininkas Jurgis Bruzga.

Unikalūs trispalviai patiekalai

„Mums labai svarbi ši graži šventė. Nors dabar restoranų veikla kol kas apribota, tikimės šiemet dar daug gausių tradicinių švenčių. Šiandien norime pasidalinti šefo Justino Kapkovičiaus sukurtu mūsų Lietuvos nepriklausomybės inspiruotu patiekalu receptu: kietojo sūrio pyragas su obuolių sultyse marinuotais burokėliais, krapų aliejumi, burokėlių piure, bei žaliojo kario majonezu“,-  šventinėmis mintimis dalinosi Nidos prieplaukos restorano atstovai.

Spaecialiai Vasario 16-osios proga sukūrė maisto išsinešimui meniu

„Kartu švęsime Vasario 16-ąją ir savo klientams esame paruošėme staigmeną. Siūlome tiek spalviškai, tiek gurmaniškam skoniui suderintą meniu: „SUSHI Lounge” ypatingoji California su karališka traškia krevete viduje, “well done” prinokusiu avokadu, philadephia bei raudonaisiais tobiko ikrais, pagardinta balto skrudinto sezamo sėklomis. „SUSHI Lounge” Philadelphia su laukine lašiša viduje, agurku, philadelphia sūriu, bei žaliaisiais masago ikriukais, pagardinta liucernų daigais. Šalia suši patieksime natūralų nedažytą imbierą, wasabi. „SUSHI Lounge” ypatingąjį žalią padažą, pagamintą iš vynuogių kauliukų aliejaus ir jelapeno paprikų bei mūsų gamybos japonišką soją. Desertui patiekiame dalelę saulės. Trintą mango, kartu su chia sėklų pudingu. „Chia Mango dance“ deserte nėra pridėtinio cukraus, tik tas kuris pasigamina mangui nokstant saulėje”,- pasakojo Kaune įsikūrusio restorano atstovai.

Pasigaminti trispalvius patiekalus lengva

Žinoma verslininkė ir drabužių dizainerė Audronė Bunikinenė pasiūlė originalių ir paprastai pasigaminamų šventinės dienos „trispalvių užkandžių“ receptų:

  • omletas, garžgarstė, pomidoriukai;
  • bulvytės, paprika, paprika;
  • smulkinti pomidoriukai, trintas avokadas su česnaku, smulkinta geltona paprika;
  • sūris, kivi, braškės;
  • mango, vynuogės, avietės.

Visada galima pritaikyti maistą šventei

Vilniuje įsikūrusio restorano „Bon Chop“ šeiminikai suderino gardžius ingridientus, kurie dera tiek pusryčiams, pietums ar vakarienei: „Mums labai svarbi Lietuvos Nepriklausomybės šventė. Žmonėms šventės asocijuojasi su šventinio stalo patiekalais. Lietuvoje turime daug tradicinių receptų nacionalinėje virtuvėje, dabar ji turtinga ir viso pasaulio produktais, o pasigaminti gardžią mėsytę su salotomis ir bulvėmis galima greitai ir labai skaniai“.

Trispalviai pusryčiai tampa tradicija

„Trispalvių pusryčių idėja nėra nauja – jau ketverius metus iš eilės organizuojame iškilmingus kviestinius renginius. Paskutiniais metais net nesutilpo visi norintys. Šiemet šia idėja skatinome pasidalinti viso pasaulio lietuvius ir gaminti šventinius pusryčius namuose. Tai paprasta, smagu, gražu ir simboliška. Mano senas ir sveikas receptas yra glotnutis – braškės, kiviai ir mango. Dar lengva ir smagu pasigaminti „bowlą“- dubuo su jogurtu, kurį puošia įvairiausi vaisiai: geltona, žalia, raudona“,- pasakojo „trispalvių pusryčių“ idėjos autorius Alkas Paltarokas.

 

 

 

 

Jums gali patikti